неделя, 10 август 2014 г.

ПИЛЕШКА ЯХНИЯ С МЕД И СТАФИДИ



продукти:

1 кг,кромид лук;
1 кг.пилешко филе;
3 бр.големи моркови;
150 мл.доматен сок;
100 гр.стафиди;
1 гл.чесън;
1 с.л.мед;
1 с.л.червен пипер;
2 с.л."Вегета";
3-4 бахарчета;
1 с.л.ронена чубрица;
1 с.л.сух джоджен;
олио;
сол;

Нарязваме лука на едри полумесеци,морковите на 2-3 и ги изсипваме в глинения съд.Прибавяме необелените скилидки чесън,стафидите и пилекото,което сме нарязали (или не нарязали)на удобни порции.Поръсваме с подправките и меда.Поливаме с доматения сок и същото количество вода.Поливаме с малко олио,похлупваме и включваме котлона на средна температура.
Готвим до готовност,ястието трябва да остане на мазнинка....Приказно пилешко ястие,което аз гарнирах със задушен бял ориз,тъй като липсваше хляба:) на трапезата.




ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...