сряда, 30 януари 2013 г.

КАРТОФЕНИ НОАЗЕТИ С БЕКОН


продукти:

1,500 кг.картофи;
200 гр.бекон;
1 гл.кромид;
2 бр.яйца;
ронена чубрица;
черен пипер
сол;
индийско орехче;

олио за пържене;
брашно за овалване;

Сваряваме обелените картофи в подсолена вода.
Намачкваме готовите картофи с ръчна преса и прибавяме към тях нарязаните на дребно бекон и кромид.Чукваме яйчицата и подправяме със сол,черен пипер и щипка-две настъргано индийско орехче.Поръсваме с ронена чубрица и омесваме картофената смес.
Оформяме ноазетите,които овалваме в брашно и пържим в силно загрято олио.
Поднасяме със салтка и  чесново сосче.........Да Ви е вкусно!


ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...