сряда, 30 януари 2013 г.

КАРТОФЕНИ НОАЗЕТИ С БЕКОН


продукти:

1,500 кг.картофи;
200 гр.бекон;
1 гл.кромид;
2 бр.яйца;
ронена чубрица;
черен пипер
сол;
индийско орехче;

олио за пържене;
брашно за овалване;

Сваряваме обелените картофи в подсолена вода.
Намачкваме готовите картофи с ръчна преса и прибавяме към тях нарязаните на дребно бекон и кромид.Чукваме яйчицата и подправяме със сол,черен пипер и щипка-две настъргано индийско орехче.Поръсваме с ронена чубрица и омесваме картофената смес.
Оформяме ноазетите,които овалваме в брашно и пържим в силно загрято олио.
Поднасяме със салтка и  чесново сосче.........Да Ви е вкусно!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...