сряда, 30 януари 2013 г.

КАРТОФЕНИ НОАЗЕТИ С БЕКОН


продукти:

1,500 кг.картофи;
200 гр.бекон;
1 гл.кромид;
2 бр.яйца;
ронена чубрица;
черен пипер
сол;
индийско орехче;

олио за пържене;
брашно за овалване;

Сваряваме обелените картофи в подсолена вода.
Намачкваме готовите картофи с ръчна преса и прибавяме към тях нарязаните на дребно бекон и кромид.Чукваме яйчицата и подправяме със сол,черен пипер и щипка-две настъргано индийско орехче.Поръсваме с ронена чубрица и омесваме картофената смес.
Оформяме ноазетите,които овалваме в брашно и пържим в силно загрято олио.
Поднасяме със салтка и  чесново сосче.........Да Ви е вкусно!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...