понеделник, 21 юли 2014 г.

КОНКИЛИЕ НА ФУРНА




Конкилие са макаронки във вид на малки мидички.За това ястие не са констатнта ,така че стига да пожелаете бихте могли да ги замените с друг вид макарони и пак гарантирам за великолепния вкус на ястието.......
Ето и продуктите:

500 гр.малки мидички;
1 кг.кълцана свинска кайма;
2 стр.пресен лук;
1 бр.домат;
3 скил.чесън;
3-4 бр.моркова;
сол;
ронена чубрица;
черен пипер;
кимион;
олио;

***сос:
3 с.л.меко краве масло;
3 с.л.оризово брашно;
600-700 мл.пресно млеко;
2-3 щипки индийско орехче;
сол;

краве кашкавал за поръска;

В подсолена вода сваряваме макароните.Заливаме със студена вода.Прецеждаме и оставяме настрани до като приготвяме плънката......
Сгорещяваме олио в тиганчето и изсипваме първо нарязания кромид и кубчетата моркови.После прибавяме и каймата,скилидките чесън и ситните парченца домат.Посоляваме и овкусяваме с пипера,чубрицата и кимиона.бъркаме сместа и когато месото е готово изключваме котлона.

В тенджерка запържваме маслото ,а в него оризовото брашно.посоляваме и на тънка струйка сипваме млекото като бъркаме ,за да не ес получат топченца.Когато сосът е готов изключваме котлона и прибавяме индийското орехче,сол и  предварително разбитите яйца -не забравяме бъркането!
Омесваме каймата и мидичките.изсипваме в тавичка,по-дълбока.заливаме със соса и печем на 180С.
Преди поднасяне поръсваме с настърган кашкавал!



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...