четвъртък, 3 януари 2019 г.

МИЛФЬОЙ С ВИШНЯ


продукти за 1 милфльой:2 фини кори;разстопено краве масло(около 10гр.);2 с.л.заквасена сметана;1 с.л.пудра захар (1 с.л.сладко от малини);замразени вишни(без костилки);пудра захар за поръсване(по желание)

1 фина кора намазваме с помощта на четка с разтопено масло.Прегъваме на 2 и отново мажем с масло.Прегъваме на 2 и пак мажем с масло.Прегъваме на 2 и отново погалваме с четката :) .
Така постъпваме и с втората кора!
Запичаме фините платки за десерта до порозовяване!
Оставяме да изстинат!
Има два варианта в случая за поднасяне:
1.Разбъркваме сметаната с пудрата захар.
  Редим:хрупкава платка,сметана,платка,сметана,вишни,поръсваме със сняг от пудра захар!
2.***
   Редим:хрупкава платка,сметана,вишнички,платка,сметана,сладко от малини,вишни!

Този десерт е толкова лесен,колкото и вкусен!



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...