петък, 25 октомври 2013 г.

ЦАРЕВИЧНА СУПА


продукти:

2,500 л.вода;
1 гл.кромид;
1ч.ч.фино царевично брашно;
1ч.ч.трушийка;
1 с.л."Вегета";
2 с.л.маргарин(краве масло);
сол;
черен пипер;

**застройка:
яйце;
кисело млеко;

6-7 стръка магданоз;

В удобна тенджерка сипваме водата и брашното.С помоща на тел разбъркваме,така щото да не останат бучици.Посоляваме със зеленчуковата подправка и солта.Включваме котлона и пускаме маслото заедно с наситнените лук и магданозени стебълца.Бъркаме от време на време,за да не се захване царевичното брашно.
Ако в процеса на вране преценим ,че има нужда от разреждане го правим:),но супата по принцип си е гъстичка.
Готвенето продължава около 40 мин.като пет мин преди сваляне от "огъня"сипваме в супата и туршийката.Застройваме и поднасяме с прясно смлян пипер и ситно нарязан магданоз.





СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...