петък, 25 октомври 2013 г.

ЦАРЕВИЧНА СУПА


продукти:

2,500 л.вода;
1 гл.кромид;
1ч.ч.фино царевично брашно;
1ч.ч.трушийка;
1 с.л."Вегета";
2 с.л.маргарин(краве масло);
сол;
черен пипер;

**застройка:
яйце;
кисело млеко;

6-7 стръка магданоз;

В удобна тенджерка сипваме водата и брашното.С помоща на тел разбъркваме,така щото да не останат бучици.Посоляваме със зеленчуковата подправка и солта.Включваме котлона и пускаме маслото заедно с наситнените лук и магданозени стебълца.Бъркаме от време на време,за да не се захване царевичното брашно.
Ако в процеса на вране преценим ,че има нужда от разреждане го правим:),но супата по принцип си е гъстичка.
Готвенето продължава около 40 мин.като пет мин преди сваляне от "огъня"сипваме в супата и туршийката.Застройваме и поднасяме с прясно смлян пипер и ситно нарязан магданоз.





ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...