четвъртък, 24 юли 2014 г.

КЪЛЦАНА БАНИЦА

Веднъж бях Ви споделила,че в импровизациите ми се раждат уникални неща:))(така говоря когато съм в скромния си период).....,та тази баница е ШЕДЬОВЪР!
Кръстих я с това непренциозно име ,но със сигурност би и отивало някакво засукано заглавие.Много е вкусна и сочна!Ако имаше как бих Ви почерпила,но най-сигурния начин да я опитате е може би да си я направите:),а това горещо Ви го препоръчвам!


продукти:

1 малък пакет кори за баница;
2 бр.яйца;
150 гр.бяло саламурено сирене;
50-60 гр.кашкавал;
4 триъгълничета топено сирене;
синьо сирене с големината на орех;
1 1/2 ч.ч.пресно млеко;
1 ч.ч.кисело млеко;
1 ч.л.бакпулвер;
1 шепа дребни орехови ядки;
олио;

Намсляваме тавичката,в която ще приготвяме баницата.Пълним я с предварително нарязаните на ивици кори.Върху тях натрошаваме саламуреното сирене и разпределяме топеното сиренце.В киселото млеко погасяваме бакпулвера и хубаво разбиваме с яйцата.Прибавяме и пресното млеко,настърганите кашкавал и синьо сирене.
Поръсваме и орехите.Заливаме с млечната смес и пак ливваме малко оливце.
Печем на 170С до готовност.





ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...