събота, 22 декември 2012 г.

ПОКРИТО КЪРНАЧЕ



Отново няма да Ви ангажирам с точни мерки,а и продуктите са до болка познати:))Предлагам Ви интересно приготвяне и поднасяне.

продукти:

кърначе;
картофи;
сол;
олио;

кашкавал;
копър;

Обелваме картофите и ги нарязваме на шайби.Картофките осоляваме и объркваме с олиото.
Кърначетата навиваме на спирала/тяхната бройка,съответно и грамажа,зависят от нужните ни порции/.




Дъното на тавичка покриваме с хартия.нареждаме картофки в кръг като ги препокриваме и с диаметър,равен на кърначето,което нежно полагаме:)))) върху тях.Завъртваме пак в кръг картофите.
Запичаме на 160 С.Преди да изкараме ястието от горещата фурна ,слагаме по парченце кашкавал,да се разтече.Поръсваме с копър при сервиране.

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...