събота, 22 декември 2012 г.

ПОКРИТО КЪРНАЧЕ



Отново няма да Ви ангажирам с точни мерки,а и продуктите са до болка познати:))Предлагам Ви интересно приготвяне и поднасяне.

продукти:

кърначе;
картофи;
сол;
олио;

кашкавал;
копър;

Обелваме картофите и ги нарязваме на шайби.Картофките осоляваме и объркваме с олиото.
Кърначетата навиваме на спирала/тяхната бройка,съответно и грамажа,зависят от нужните ни порции/.




Дъното на тавичка покриваме с хартия.нареждаме картофки в кръг като ги препокриваме и с диаметър,равен на кърначето,което нежно полагаме:)))) върху тях.Завъртваме пак в кръг картофите.
Запичаме на 160 С.Преди да изкараме ястието от горещата фурна ,слагаме по парченце кашкавал,да се разтече.Поръсваме с копър при сервиране.

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...