понеделник, 3 август 2015 г.

ЛЕЩА ЯХНИЯ С ПАТЕШКО


продукти:

4-5 патешки бутчета;
250 гр.леща;
2 бр. моркова;
1 бр.домат;
1 бр.зелена чушка;
5-6 скил.чесън;
10 стр.целина;
сол;

В подсолена вода сваряваме бутчетата.
В прецедения бульон(около литър)прибавяме почистената и измита леща,едрите морковени парчета,чесновите скилидки,нарязаните домат,чушка и целина.Сваряваме зеленчуците добре и десетина минутки преди на изключим котлона добавяме и бутчетата.
Сервираме със свеж кервиз.




"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...