неделя, 31 юли 2016 г.

ПАНГАСИУС С ПОДПРАВКИ И СКАРИДИ



продукти:

3-4 филета пангасиус;
1 щипки суха мащерка;
5 щипки риган;
2 щипки лют пипер;
2 щипки сол;
1 щипка черен пипер;
олио за пържене;

200-300 гр.скариди;
80-100 гр.краве масло;
1 вр.магданоз;
1 лимон(сок);
сол;


Филетата разрязваме на три напречно.Поръсваме с коктейла от сухите подправки и оставяме за 10-15 мин.да се отпуснат ароматите.Пържим в силно загрято олио и отцеждаме готовите рибни филенца върху домакинска хартия.
В силно загрятото краве масло запържваме за кратко скаридките до порозовяване.Добавяме нарязаната връзка магданоз и заливаме с лимоновия сок.Оставяме на котлона за 2-3-4 минутки,посоляваме и сме готови....
Поднасяме рибно филе,покрито с ароматната скаридена заливка.
Да Ви е вкусно!



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...