неделя, 31 юли 2016 г.

ПАНГАСИУС С ПОДПРАВКИ И СКАРИДИ



продукти:

3-4 филета пангасиус;
1 щипки суха мащерка;
5 щипки риган;
2 щипки лют пипер;
2 щипки сол;
1 щипка черен пипер;
олио за пържене;

200-300 гр.скариди;
80-100 гр.краве масло;
1 вр.магданоз;
1 лимон(сок);
сол;


Филетата разрязваме на три напречно.Поръсваме с коктейла от сухите подправки и оставяме за 10-15 мин.да се отпуснат ароматите.Пържим в силно загрято олио и отцеждаме готовите рибни филенца върху домакинска хартия.
В силно загрятото краве масло запържваме за кратко скаридките до порозовяване.Добавяме нарязаната връзка магданоз и заливаме с лимоновия сок.Оставяме на котлона за 2-3-4 минутки,посоляваме и сме готови....
Поднасяме рибно филе,покрито с ароматната скаридена заливка.
Да Ви е вкусно!



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...