събота, 9 юли 2016 г.

ИЗВАРА


Тази извара я направих като вторичен продукт след като направих сиренето .
Ако вместо суроватката сипете прясно млеко ,то единственото ,което ще се промени е количеството извара,иначе цялата процедура е една и съща :)...

продукти:

5 л.суроватка;
1/2 ч.л.сол;
1/2 с.л лимонена киселина(лимонтозу);

Слагаме съда,пълен с течността на котлона.Посоляваме.Когато заври сипваме и лимонтозуто.Оставяме да ври 4-5 мин.и прецеждаме.
Получената извара е прекрасна,а с нейна помощ стават превъзходни дипове ,разядки и летни десрти.

В случая получих 1 ч.ч.извара.


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...