неделя, 24 февруари 2013 г.

ПИЛЕ С ТИКВИЧКИ НА ТИГАН


продукти:

500 гр.пилешки гърди;
2 бр.тиквички(около 500 гр.);
1 гл.кромид:
1 скил.чесън;
1 бр.домат;
200 гр.кисело млеко;
1 с.л.брашно;
1 1/2 ч.л.сол;
1 ч.л.черен пипер;
100 гр.кашкавал;
копър;
олио;

Предварително сварените пилешки гърди се накъсват.
В тиган загряваме олио/около 30 мл./,запържваме обелените и нарязани на едри кубчета тиквички.Трябва да получат хубав загар:)и прибавяме полумесеците кромид и наситнената чеснова скилидка.Посоляваме и пускаме в тиганчето пилешкото месце и нарязания домат(на по-едричко).
Заливаме със смес от киселото млеко,брашното и 50-100 мл.вода.Оставяме да се сгъсти сосчето и ако е нужно солим допълнително.
На готовото ястие поръсваме черно пиперче и вече при изключен котлон разпределяме настъргания кашкавал и накъсваме ароматното копърче.
Поднасяме с тигана......много вкусно ястие,на което му върви всяка салата:)))


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...