вторник, 18 септември 2012 г.

ХРУПКАВЕЛКИ



продукти:

125 гр.сухар;
200 гр.масло;
200 гр.ядки/бадем,кайсия,орех,.../;
1 яйце;
1 ч.ч.пудра захар;
брашно за средно твърдо тесто;

пудра захар за овалване;

С миксер разбиваме на хубав,пухкав крем мекото масло и пудрата захар.Чукваме яйцето и продължаваме да разбиваме.Счукваме сухарите и ги прибавяме заедно с нарязаните ядки.Объркваме хубаво и постепенно прибавяме брашно до като получим необходимото ни тесто.
Постиламе тавичка с хартия за печене върху нея нареждаме през определено разстояние топченаца от тестото с големината на орех.

Печем сладките на 160С с вентилатор до леко порозовяване.
Още топли овалваме с пудра захар като внимаваме,че до като са топли сладките са много нежни и лесно чупливи.
Изстиналите топченца са толкова хрупкави,ароматни и неустоими,че просто ще замълча.......:)))

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...