вторник, 17 януари 2017 г.

АШУРЕ


продукти:

1 ч.ч.грухана пшеница;
1/2 ч.ч.захар;
1 каф.л.ванилия;
1 пак.царевично нишесте;
1300-1500 мл.вода;
щипка сол;

ядки;
плодов сироп;

Измиваме добре почистената пшеница.Заливаме я с водата и подправяме с щипка сол.
Когато зърното е добре сварено,добавяме захарта и  ванилията.
Течността трябва да е към литър.Нишестето размиваме в 100-150 мл.студена вода и го изсипваме в тенджерката.Бъркаме до сгъстяване.
Разпределяме и поръсваме с накълцани ядки.
При желание допълваме вкуса с плодов сироп.




"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...