вторник, 14 октомври 2014 г.

ПИПЕР СЪРМИ

продукти:

500 гр.кайма(смес);
1/2 ч.ч.ориз;
1 стр.праз лук;
1/2 вр.магданоз;
2 с.л.сух джоджен;
сол и черен пипер(на вкус);
около 15-20 бр.печени чушки;
олио;

***сос:

1 ч.ч. кисело млеко;
5-6 триъгълничета топено сирене;

кашкавал;

Омесваме плънката за сърмите на сурово,а именно:
Към каймата прибавяме измития ориз,наситнените праз и магданоз.Овкусяваме със солта,пипера и джоджена.Омесваме много добре ,добавяйки 3-4 с.л.олио.
Всяка от чушките разделяме по дължина на две половинки.
В широката част поставяме от плънката и завиваме към върха.Редим в глинен съд .Заливаме с вода така,че все пак да не плуват(нека остане половин пръст не заляти) сърмичките,посоляваме още малко и печем на 180С с капак.
След 40-50 минутки заливаме със сместа от кисело мляко и топено сирене,която сме разбили хубаво с пасатор.Поръсваме с 2-3 щипки допълнително количество джоджен.
Печем още 15-на минутки.При изключена фурна поръсваме с настъркан кашкавал.
Гарантирам ,че ще ви се усладят тези сърмички.....Да Ви е сладко!





БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...