сряда, 28 септември 2016 г.

ПОСТНО И ОСНОВНО "ТУТИ-ФРУТИ"


Това ястие бе родено от порива "Да почистим хладилния шкаф" :) ,но пък се случи едно много-много вкусно блюдо,което ще повторя без да се замисля.

продукти:

1  голям патладжан;
2  домата;
1 куп.нарязано зеле(пресно);
1 морков;
2 стр.праз лук;
2 зелени чушки;
1 ч.л.червен пипер;
6-8 зърна черен пипер;
1 1/2 ч.ч.вода;
3-4 стр.кервиз;

3-4 бр.кисели краставички;
сол;
олио;


Патладжана обелваме,нарязваме на кубчета,осоляваме и оставяме за половин,един час  да се отцеди горчилката.
Загряваме олиото в тенджерата и запържваме патладжана и ивичките чушки.Добавяме парченцата моркови,праз и зеле.Посоляваме още малко(щипка-две).Подправяме с червен пипер и прибавяме нарязаните на ситно домати и кервиза (без листата).Заливаме с 1 1/2 ч.ч. вода и подправяме с пипера.Похлупваме и готвим на слаб "огън" до готовност...да остане на мазнинка,Изключваме котлона и добавяме дребните кубчета кисели краставички.
Поднасяме със свеж кервиз!



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...