неделя, 20 декември 2015 г.

КОЛЕДНИ СЛАДКИ НА ЛЮБОВТА

Тези сладки са първите,които подготвих за моето семейство за Коледа!Мислейки с какви продукти да ги замеся,обмисляйки видът им,а и реализирайки ги аз правих ретроспекция на изминаващата година......Не знам дали Ви се е случвало да се чувствате узрели да приемате случващото се лошо за начало на нещо прекрасно .....А спохождащото Ви добро да го усещате като заслужено и полагащо....Е аз така се чувствам!Тази ми теория може да се приеме от някой като парад на самочувствието ми или натрапване на безцеремонността ми,но ще ги разочаровам,защото аз нито имам очеизбождащо его,нито нахалството ми е инструмент за оцеляване:)))
Обичам увеличаващото ми се семейство!Обожавам нашите събирания и в тази връзка съм се подготвила да ги поглезя както трябва............


продукти:
250 гр.краве масло;
1 ч.л.сода;
1 ч.л.оцет;
1/2 ч. л.счукан карамфил;
2 с.л.какао;
2-3 щипки счукан анасон;
1 ч.ч.накълцани орехови ядки(запечени);
2 ч.л.течна ванилия;
около 500 гр.брашно;

марципан(плънка);

пудра захар за овалване;

С миксер разбиваме на пухкав крем мекото масло с букета от подправки.добавяме содата погасена в оцета,какото и уханните орехови ядки.
Малко по малко сипваме и брашното...Полуеното меко тесто покриваме с кърпа и оставяме да почине за 15-20 мин..вземаме малко тесто,леко го сплескваме,поставяме парченце марципан и овалваме,за да получим топчеста форма.

Поставяме върху хартия за печене през разстояние и печем в предварително загрята фурна на 160-170С.
Горещите сладки овалваме обилно в пудра захар!
Получиха се много нежни,безумно вкусни и ароматни коледни сладки!





ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...