четвъртък, 9 май 2013 г.

САЛАТА С ПЕЧЕН ПАТЛАДЖАН


продукти:

2-3 бр.патладжан;
1-2 стръка пресен чесън;

за студената марината:

20-30мл.олио;
1 ч.л.сух копър(или пресен);

за топлата марината:

1 каф.ч.вода;
1/2 каф.ч.ябълков оцет;
1/4 каф.ч.олио;
5 с.л.захар;
1/2 с.л.сол;

Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана.Заливаме го за половин час с подсолена вода,за да му извлечем горчилката.
Объркваме зеленчука с олиото и копъра и забравяме за него приблизително за час.
През това време в малка тенджерка слагаме продуктите за топлата марината и включваме котлона.Марината е готова когато захарта и солта се стопят.Опитайте и ако прецените може да добавите още сол или захар:)))
Изпичаме парченцата зеленчук на сух тиган и от тигана веднага пускаме парченцата в марината.Оставяме за 5-10мин.и подреждаме в поднос.Поръсваме с наситнен пресен чесън.
Да Ви е сладко!

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...