сряда, 7 ноември 2012 г.

ДЪЛЪГ ХЛЯБ С КАШКАВАЛ



продукти:

500+ гр.брашно;
50 гр.маргарин;
15 гр.суха мая;
1 каф.ч.лимонада;
1 с.л.сол;
.........
50 гр.кашкавал;
2 с.л.олио;
босилек;

Размиваме маята в лимонадата.Прибавяме солта и маргарина заедно с пресятото брашно.С шпатула разбъркваме и прибавяме хладка вода до получаването на лепкаво тесто.Към грамажа на борашното съм прибавила"+"това е количеството,нужно за доомесване на тестото.Оформяме дебел фитил от тестото разточвайки и издърпвайки с ръце.
Пренасяме оформеното тесто в тавата,застлана с хартия.

Нарязваме на парчета с дебелина 5-6 см.,които раздаличаваме едно от друго.Покриваме с найлоново фолио и оставяме за час да втаса.Мажем хляба с олио и поръсваме с босилек.
Печем на 180С като 3-4 мин.преди да изключим фурната разпределяме парчетата кашкавал.


УВИТО СИРЕНЕ

Това сиренце ни е едно от любимите-бързи ястия...личи си ,че е било вкусно/или сме били много гладни:))/-не успях да го снимам вече готово.


продукти:за 4 порции

4 филийки краве сирене;
8 филийки свинско филе;
4 филийки кашкавал;
4 с.л.майонеза;
мариновани сушени домати;

Отрязваме 4 по-голями парчета от алуминиевото фолио.Във всяко фолио редим:филе,сирене,филе,сушени домати и кашкавал/него може да поставим и след сиренето/.Отгоре намазваме с майонезата.Събираме четирите ъгъла на фолиото и престискаме,за да оформим пакетче.
Печем за 30 мин.на 180С.

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...