петък, 15 февруари 2013 г.

МАЛИНОВА ПЯНА


продукти:

300-400 гр.замразени малини;
3 пак.желатин;
300-350 гр.пудра захар;
1/2 лимон-сок;


В 100 мл.вода накисваме желатина.
В удобна тенджерка сипваме 700-800 мл.вода.Прибавяме малините и пудрата захар и пасираме сместа/ако сметнете за нужно може да прецедите,но аз не го направих и не сбърках/.Затопляме плодовата смес до момента на пред завиране.Изсипваме лимоновия сок и набъбналия желатин.Бъркаме до пълното му разтопяване.Охлаждаме сместа на стайна температура и разбиваме с миксер за около 10 мин..С бъркането малиновата смес удвоява обема си.
Изсипваме в подходящ съд /тортена форма с отваряем ринг/и прибираме в хладилник.
След около 1 час изваждаме почти желирания десерт.Изсипваме сместа в купа и пак разбъркваме,защото се е получило разделяне на сместа/от долу е паднал пасирания плод,а от горе е плодовата пяна/.Пак изсипваме във формата и оставяме за още 2 часа на хладно.
При сервиране може да украсите  десерта,но аз предпочетох да не натоварвам деликатния му вид,а и вкус.

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...