вторник, 27 май 2014 г.

КАРТОФЕНИ СКАЛИЧКИ


продукти:

1,5 кг пресни картофи;
3 бр.яйца;
100 гр.краве сирене;
3-4 стр.пресен кромид;
джоджен;
сол;
черен пипер;
кимион;
олио;

В подсолена вода сваряваме измитите с четка(небелени)пресни картофки.Когато разберем ,че са готови ги отцеждаме от водата,намачкваме ги на едри(груби)късчета с ръчна преса и оставяме да изстинат.
Към тях прибавяме яйцата, натрошено сиренце и ситно нарязания лук и джоджен.Подправяме със сол,черен пипер и кимион.Омесваме хубаво и прибираме в хладилник за 20-30 минутки.
Застиламе тавичка с хартия ,която намазняваме с растителна мазнина.Върху хартията поставяме със супена лъжица от картофите.Поръсваме всяка купчинка с мазнина и печем до порозовяване на 170-180С.


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...