неделя, 9 февруари 2014 г.

КЮФТЕТА С ПИЛЕШКО И ЗЕЛЕНЧУЦИ


продукти:

500 гр.сварено пилешко месо;
500 гр.картофи;
2-3 бр.моркови;
1 малка гл.кромид;
2 бр.яйца;
1 ч.л.бял пипер с чесън;
1/3 ч.л.индийско орехче;
сол;
магданоз(по желание);

царевично брашно за овалване;
олио;
В тенджерка с подсолена вода сваряваме картофите и морковите.
Сварените картофи се настъргват или намачкват,а морковите се нарязват на кубченца.
В удобен съд омесваме накълцаното на ситно пилешко,картофите,морковите,двете яйца инастъргания кромид.
Овкусяваме с подправките и оформяме кюфтетата,които овалваме в царевично.брашно.
Подреждаме върху намазнена хартия в тавичка,а след това намазняваме и самите кюфтенца.
Печем на 180С.


ЗАЕШКА СУПА С ОРИЗ И МАКАРОНИ


продукти:

1/2 заек;

1/2 гл.кромид;
2 бр.морков;
1/2 ч.ч.ориз.
1/2 ч.ч.препечени макарони
1 вр.магданоз(стеблата):
2 кубчета пилешки бульон "Maggi";
черен пипер;

***застройка

1 ч.ч.кисело мляко;
2 бр.яйца;

1 вр.магданоз(листната маса);

В подсолена вода сваряваме зайчето,след което обезкостяваме и накъсваме месцето.
В по-голяма тенджерка прецеждаме заешкото бульонче и допълваме с вода( до 2 1/2 л.).Пускаме кубчетата бульон,нарязаните на ситно магданозени дръжки,лук и моркови заедно с късчетата месо.
Когато моркова уври прибавяме ориза и малко след него макаронките.
Варим супата до готовност и застройваме.
Може би забелязахте,че мазнина не съм добавяла.....Така е защото бульона от сваряването на месото се е обогатил с нужната ни мазнинка.
Поднасяме с наситнен магданоз и прясно смлян черен пипер.



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...