неделя, 10 май 2015 г.

СВИНСКО ПРОЛЕТНО РАГУ


продукти:

800 гр.свинско месо (с кост);
300-400 гр.спанак;
100 гр.маслини(зелени без костилка;
2-3 картофа;
1 вр.зелен лук;
пресен джоджен;
черен пипер;
сол;
олио;

Сваряваме месото в подсолена водичка.Бульона(около 500 мл.) се прецежда и връщаме в него месото.Добавяме измития и едро нарязаните спанак заедно с коренчетата ,картофи и лук.Оставяме да си къкри тихичко на котлона и когато е извряла почти течноста овкусяваме с листенца джоджен и маслините......след 5-10 мин.сме готови за сервиране като не забравяме да предложим на масата и мелничката с черен пипер:)
Да Ви е вкусно!



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...