вторник, 14 януари 2014 г.

КРИТАРАКИ СЪС СВИНСКО


продукти:

250 гр.критараки(арпа фиде);
500 гр.свински бут;
1 стр.праз лук(1 гл.кромид);
сол;
бял пипер;
джинджифил на прах;
зехтин;

пресен магданоз;

Покриваме дъното на тенджерка(средна големина)със зехтин.
Когато мазнината се позагрее изсипваме нарязаното на удобни хапки месо.Запечатваме го с помоща на врелия зехтин,след което сипваме 1/2 ч.ч.подсолена вода.Задушаваме месото до момента,в който остане на мазнина,след което изсипваме в съда наситнения праз и критаракито.Посоляваме с две-три щипки джинджифил,бял пипер и ако е нужно поръсваме и още малко сол.Сипваме около 600 мл.вода и оставяме течността да се поеме от орзото.
Поднасяме с пресен,наситнен магданоз и ако сме почитатели на сосовете,бихме могли да предложим от доматените им варианти.
Да Ви е вкусно!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...