четвъртък, 13 декември 2012 г.

РУЛАДИНИ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ




500-600 гр.свинска плешка;
1 1/2 ч.ч.нарязано кисело зеле;
1 стр.праз;
1 ч.л.черен пипер;
2-3 дафинов лист;
2-3 бахара;
олио;


Свинската плешка я нарязваме на тънки пържолки/около 5-6 бр./.Ако преценим,че не са толкова тънки ги изтъняваме с чукче.

Наситненото кисело зеле объркваме с нарязания на дребно праз и черния пипер.
В единия край на пържолката слагаме от плънката и престягайки навиваме руло,което поставяме в съда за печене с отворения край на долу.

Така навиваме всички пържолки.Поставяме ги в хладилника за 1 час,за да си "поговорят"празът и свинското.
Печем с 1 1/2ч.ч.вода,дафиновия лист,бахара и олио/по ваш вкус е количеството/.
Печем на 170С първоначално покриваме с фолио,а после допичаме-без.



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...