вторник, 26 март 2013 г.

РОНЛИВКИ


продукти:

2 ч.ч.олио;
1 ч.ч.бяло вино;
1 кг.брашно(приблизително);
2 щипки сол;
3 ванилии;

орехови ядки-за плънка;
локум-за плънка;

ванилина пудра захар за овалване;

Омесваме меко и много живо тесто,което оставяме да си отдъхне за половин час.Разделяме на 5-6 топчета.
Вземаме топка тесто,която разточваме на кора с дебелина около 2 мм..Изрязваме с водна чаша кръгчета.В края на кръга слагаме от плънката,прехлупваме с другата половина и претискаме с виличка.

Подреждаме сладките в тавичка,покрита с хартия.Печем до бледо розово на 180С.Топлите сладки овалваме в пудрата захар.
Повече от прекрасни са тези ронливки!





БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...