сряда, 18 януари 2017 г.

ЯХНИЯ С КЛАДНИЦА


продукти:

1 кг.бял,воднист лук;
300 гр.гъби "Кладница";
1 бр.печена червена чушка;
1 бр.морков;
1/2 ч.ч.нарязана целина(глава и зелена част);
2 с.л.доматена паста;
1 ч.л.захар;
1 даф.лист;
2 щипки ронена чубрица;
сол;
черен пипер;

зехтин/олио;


В загрятата мазнина задушаваме лука,нарязан на полумесеци.Посоляваме и добавяме едро нарязаните(начупени)гъби заедно с дребно нарязаната печена чушка,целина и морков.Похлупваме за 10-15 мин.да се задушават със собствената си вода.Добавяме захарта,чубрицата и дафиновия лист.заливаме с литър-литър и малко вода,в която сме размили доматеното пюре.Оставяме на слаб огън ястието да се сготви...трябва да остане на мазнина.
Да Вие вкусно!



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...