неделя, 9 август 2015 г.

ВКУСНИ САРМИЧКИ В ПИЛЕШКА КОЖИЧКА


продукти:

1 бр.пилешка пържола от бут(без кожата);
1 гл.кромид лук;
1 бр.морков;
1/2 ч.л.суха мащерка;
1/2 вр.магданоз;
1 ч.ч.ориз;
черен пипер;
сол;

пилешки кожички;

олио;

С пилешките кожички се сдобих като купих пилешки,бутни пържолки с кожа и просто вместо да я хвърля я запазих за това прекрасно ястие,което търпи много промени,които ще дават възможност на сармите всеки път да са различни:)))

В блендера смиламе пържолата,лука,моркова и магданоза.В купа объркваме сместа,ориза,мащерката,солта и пипера.Добавяме малко олио.
Във всяка кожичка слагаме плънка,завиваме пашкулчето,стегнато и нареждаме в тавичка с отвора на долу.
Пак поливаме с малко оливце.Поръсваме с малко солчица.Сипваме вода,така че да покрие едва-едва сармите и покрити с фолио или хартия ги печем на 180С за около 30 мин.Отвиваме и запичме до готовност.
Да Ви е сладко!



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...