вторник, 21 юли 2015 г.

СЛАДКО ОТ ЧЕРЕШИ 2015-та



Вярвам,че няма човек който да не обича това класическо сладко,а и със сигурност с тази си публикация нямам идеята да "открия топлата вода":)....Всъщност провокация за писането на рецептата бе ароматът който се носеше докато  вреше този елексир .Поразгледах какви зимнинки съм споделяла и установих,че с този етикет нещата се броят на пръсти:).
Та ето моето ,тазгодишно,черешово сладко:

продукти:

2 кг.череши;
2 кг.захар;
кората на 1/2 лимон;
1 ч.л.лимонена киселина;


Почистваме (в случая аз махнах костилките с кламер:))черешите и в съда,в който ще ги варим се посипват със захарта.Оставяме за половин-един час и поставяме тенджерата на котлона.
Когато започне врането идва и моментът за отпенване.
Когато започне да се сгъстява пускаме лимоновите обелки.При достигане на точната гъстота овкусяваме и с лимонтузото.Насипваме горещото сладко в бурканчетата,които обръщаме за вакуум.
Наслаждавайте се на номадско лято със съмочувствието,че сте готови за зимния,домашен уют!






ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...