петък, 8 януари 2016 г.

ПИЛЕШКО С ЛУК И ГЪБИ (яхния)


продукти:

1/2 бр. пиле;
4 гл.кромид;
300 гр.гъби;
1 бр червена чушка;
3 с,л доматено пюре(доматен сос);
олио;
сол;
черен пипер;
сух босилек;

Сваряваме в подсолена вода пилето или както аз направих го осолих и изпекох.Ако сме го сварили оставяме бульона за супа:).Накъсваме почистеното месо на едри парчета.
Загравяме олиото в удобна за целта тенджерка и правим задушаващо запържване на едро нарязаните лук и гъби.Посоляваме и добавяме месото,а малко след него и доматената паста.Добавяме водичка колкото да покрие ястието.Овкусяваме с подправките и намаляме температурата.Оставяме ястието да си къкри до готовност(да остане на мазнинка).
Да Ви е сладко!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...