петък, 8 януари 2016 г.

ПИЛЕШКО С ЛУК И ГЪБИ (яхния)


продукти:

1/2 бр. пиле;
4 гл.кромид;
300 гр.гъби;
1 бр червена чушка;
3 с,л доматено пюре(доматен сос);
олио;
сол;
черен пипер;
сух босилек;

Сваряваме в подсолена вода пилето или както аз направих го осолих и изпекох.Ако сме го сварили оставяме бульона за супа:).Накъсваме почистеното месо на едри парчета.
Загравяме олиото в удобна за целта тенджерка и правим задушаващо запържване на едро нарязаните лук и гъби.Посоляваме и добавяме месото,а малко след него и доматената паста.Добавяме водичка колкото да покрие ястието.Овкусяваме с подправките и намаляме температурата.Оставяме ястието да си къкри до готовност(да остане на мазнинка).
Да Ви е сладко!


БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...