събота, 27 декември 2014 г.

КАРТОФЕНИ БУХЧИ


продукти:

2 кг.картофи(6 бр.големи);
250 гр.броколи(цветчета);
100-150 гр.манатарка(консерва);
3-4 бр.кисели краставички;
1-2 скил.чесън;
черен пипер;
сол;

50-60 гр.растителен кашкавал;

С гъбичка или четка хубаво измиваме картофите.Завиваме ги във фолио и ги печем до готовност на 180С.
Покриваме дъното на тиганче с олио.Когато мазнината се е загряла пускаме броколито.

Разбъркваме и когато се е променил цвета,а и обема на зеленчука прибавяме ситно нарязаните кисели краставички и манатарки.Посоляваме и не спираме да бъркаме до момента на пълна готовност на сместа.Малко преди да дръпнем съда от "огъня"подправяме с настъргания чесън и смляния пипер.
Готовите картофи разрязваме на кръст и леко притискайки отваряме прекрасните картофки.С малка лъжичка отнемаме от вътрешността,която от своя страна объркваме със зеленчука в тиганчето.Пълним картофите с ароматната смес и върху всеки картоф слагаме "кашкавалче".Запичаме за петнайсет-двайсет минутки и поднасяме....


ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...