неделя, 13 май 2012 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО БЪРЗИЯ НАЧИН



продукти:

1 кг. пилешки дробчета;
0,500 кг.кромид лук;
2 бр.чушка"Севрия";
0,500 кг.домати или 1/2 буркан консерва;
1 каф.л.черен пипер;
1/2 каф.л.лют червен пипер/по желание/;
1 каф.ч.олио;
1 с.л.масло/меко/;
сол на вкус;
ронена чубрица;
магданоз;


Измиваме и попарваме в подсолена вода пилешките дробчета за около 10-15 мин..
В малко мазнина запържваме лука,нарязан на полумесеци.Прибавяме и едро нарязаните чушки и след като лукът е хубаво избистрен дърпаме от котлона.Посоляваме и овкусяваме с подправките.
В подходяща тавичка объркваме дробчетата,зеленчука и пасираните домати /или настъргани/.Поръсваме с чубричката и разпределяме масълцето и остатъка от олиото.


Мушкаме във фурната за 20-30 мин.на 180С.
Поднасяме с поръсен магданоз..........и чаша бяло вино:))

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...