неделя, 29 юли 2012 г.

СВИНСКИ ЕЗИК "ПЪЛДИН"




продукти:

5 бр.свински език/около 1,700 кг./;
2 бр.домат;
50-100 гр.кашкавал;
3-4 скилидки.чесън;
3-4 бр.бахар;
1 с.л.зеленчукова подправка;
1-2 щипки сол;
1 малка глава кромид лук;
олио;


Сваряваме измития,свински език като във водата пускаме зеленчуковата подправка,бахара и лука.Най-бързо и удобно се сварява в хермитическа тенджера.
Готовият език го оставяме да поизстине ,обелваме го и разполовяваме по дължима всеки език.
Обелваме скилидките чесън и ги нарязваме на парченца,с които шпековаме езика.


Върху всяка половинка език слагаме домат,поливаме с мазнинка и печем за около 20 мин.на 180С.
Покриваме с парченце кашкавал и връщаме във вече изключената фурна,за да се разтече.
Поднасяме със салата по избор.
Дано Ви се услади!

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...