неделя, 29 юли 2012 г.

СВИНСКИ ЕЗИК "ПЪЛДИН"




продукти:

5 бр.свински език/около 1,700 кг./;
2 бр.домат;
50-100 гр.кашкавал;
3-4 скилидки.чесън;
3-4 бр.бахар;
1 с.л.зеленчукова подправка;
1-2 щипки сол;
1 малка глава кромид лук;
олио;


Сваряваме измития,свински език като във водата пускаме зеленчуковата подправка,бахара и лука.Най-бързо и удобно се сварява в хермитическа тенджера.
Готовият език го оставяме да поизстине ,обелваме го и разполовяваме по дължима всеки език.
Обелваме скилидките чесън и ги нарязваме на парченца,с които шпековаме езика.


Върху всяка половинка език слагаме домат,поливаме с мазнинка и печем за около 20 мин.на 180С.
Покриваме с парченце кашкавал и връщаме във вече изключената фурна,за да се разтече.
Поднасяме със салата по избор.
Дано Ви се услади!

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...