неделя, 20 януари 2013 г.

МАСНЕНКИ С КАРАМЕЛЕН АРОМАТ


продукти:
1 яйце;
1 ч.ч.свинска мас;
2 с.л.кафява нерафинирана захар;
1 амонячна сода;
карамелена есенция;
брашно;

пудра захар за овалване;

Хубаво разбиваме меката свинска мас с амонячната сода,погасена в една супена лъжица вода.Прибавяме яйцето, захарта  и карамелената есенция.Прибавяме пресято брашанце,до получаването на меко тесто.
С ръце оформяме топчета и печем върху хартия в предварително загрята фурна до леко порозовяване.
Още топли овалваме масненките в пудра захар/когато преценим в захарта може да прибавим и малко канела:)/.
Много са трайни и сиправи...,а за вкуса не е нужно да коментирам:)

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...