събота, 14 май 2016 г.

СВИНСКО СЪС СПАНАК И МАСЛИНИ



продукти:

600-700 гр.свински гърди(без кост);
сол;

***плънка:

150-200 гр.спанак;
1 вр.зелен лук;
1/2 вр.магданоз;
10-15 бр.натурални маслини;

5-6 с.л.зехтин;
прясно смлян черен пипер;

Вземаме свински гърди без кост -цяло парче!
Нарязваме на 2 см. ивици по дългата страна и посоляваме.
Започваме да творим плънката.....
Загряваме зехтина и в него за 2-3 мин задушаваме наситнения пресен лук.Добавяме спанака,цял само измит и почистен.Посоляваме и прибавяме дребно нарязания магданоз и почистените от костилки маслини.Овкусяваме с черно пиперче (смляно)!
Навиваме рулца като между месото сме разпределили спаначената смес.Ако охлювчетата ни се отварят ,заключваме с клечка за зъби!
Поставяме  в тавичка.Поливаме тук-там с мазнинка и поливаме 1/2 ч.ч.вода.Покриваме с фолио и печем така 40-50 мин.на 180С преди изключване на фурната запичаме за загар.
поднасяме дори без гарнитура ,а само със сос....
Прекрасно усещане за небцето!



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...