понеделник, 15 август 2016 г.

ВУРСТЧЕТА ВЪРХУ ГЪБЕНА ПОДЛОЖКА


продукти:

***вурстчета:
500-600 гр.свинска плешка;
1/2 гл.кромид;
5-6 стр.магданоз;
1 бр.яйце;
3 щипки индийско орехче;
1/2-1 ч.л.сол;
3 щипки черен пипер;

*** сос:
3-4 бр. големи печурки (200 гр.);
1/2 гл.кромид;
2 скил.чесън;
2 с.л.брашно;
1 с.л.майонеза;
1 с.л.кисело мляко;
3-4 стр.копър;
1 с.л.лимонов сок;
сол;
индийско орехче;

Месото смиламе и омесваме с изброените ситно нарязани лук и магданоз.Овкусяваме с подправките и към каймата добавяме яйцето.Оставяме за половин час почивка :).
От това количество кайма ще направим 6-7 бр.вурст.В найлоново (опаковъчно)парче фолио слагаме една част кайма.Стегнато навиваме на рулца и залепяме добре ктаищата на найлона.В тенджерка слагаме да заври около половин-един литър вода.Пускаме за 6-7 мин.вурстчетата да поврат.
Махаме фолиевата опаковка и запържваме до златисто в малко олио.
В същото олио запържваме за около десетина минутки ситно нарязания лук,чесън и гъби.Поръсваме с брашното и разбъркваме хубаво да се овъргалят в брашното зеленчуците.Сипваме постепенно около 200 мл.вода.Посоляваме и вече сгъстения сос "застройваме" с майонезата и киселото мляко.Подправяме с лимоновия сок и подправките.

Да Ви е сладко толкова колкото и на нас!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...