събота, 16 юли 2016 г.

КАШКАВАЛ


продукти:

4 л.краве мляко
4 с.л.(равни) сол;
15 капки за сирене;
1 с.л.лимонена киселина;

2 с.л.лют пипер (по желание);


Сипваме млякото в дълбока тенджера и когато заври добавяме солта.След пет минутки добавяме и капките за сирене.Оставяме да поври млекото още пет минутки и сипваме лимонената киселина.Разбъркваме и оставяме още пет минутки на котлона.
Прецеждаме течността в тензух и претискаме за два часа ,за да оформим питата кашкавал.

Аз направих и пикантно кашкавалче като добавих лют пипер заедно с капките за сирене.




СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...