неделя, 9 ноември 2014 г.

САЛАТА "ЖИТНА"


продукти:

1 ч.ч.грухана пшеница;
1/2 буркан зелен фасул;
4-5 сушени домата;
2 скил.чесън;
1/2 гл.кромид лук;
1/2 лимон;

сол;
зехтин;

Пшеницата се почиства и добре измива.Заливаме я с 1 ч.ч.гореща вода и похлупваме съда.Оставяме да престои 10-12 часа(или просто да пренощува).
Объркваме омекналата пшеница с зеления фасул ,нарязаните сушени доматчета и лимонените филета(махнали сме ципичките и кората).
Овкусяваме със счукан чесън,наситнен кромид,сол и зехтин.
При желание и наличност поръсваме с наситнен магданоз.


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...