понеделник, 1 октомври 2012 г.

ПАКЕТИРАНО СВИНСКО С КАРТОФИ



продукти:

500 гр.свински бут;
1,200-1,500 кг.картофи;
200 гр.гъби;
2 глави кромид;
2-3 стръка копър;
сол;
черен пипер;
олио;
соев сос;

Обелваме и нарязваме картофите на шайби.Прибавяме към тях целите гъбки и наедро нарязания кромид.Овкусяваме с черния пипер и солта.Поръсваме с олио/по-обилничко:)))/.Свинския бут го купих не нарязан на парченца,а шайба с малко кокалче в средата.Него го посоляваме и поръсваме със соев сос 20-30 мин.преди да го сложим във фурната.

В тавичка подходяща за печенето постиламе по-голямо парче готварска хатрия ,в която изсипваме зеленчуците и между тях наместваме и шайбата свински бут.

Поставяме стръковете копър и затваряме вкусния плик.Затварянето правим с клечки за зъби.

Печем във фурна на 160С за около 2 часа.


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...