четвъртък, 1 декември 2011 г.

КАЧАМАЧЕНО РУЛО

продукти:

200 гр.царевично брашно;
200 гр.броколи;
10 печени пиперки/приблизително/;
1 гл.кромид-лук;
сол;
черен пипер;
олио;

В 1 л. вряща,подсолена вода постепенно сипваме малко по малко царевичното брашно като не спираме да разбъркваме.Бъркането продълнжава до като сместа не започне да се отделя от стените на тенджерата.
Друг начин да разберем дали качамакът е готов:намокряме дървена бъркалка и я потапяме в качамака ,ако по нея няма полепнала смес значи е готов!
Върху хартия за печене разстиламе качамака в правоъгълна форма с помоща на навлажнена лъжица или мокри ръце.Оставяме леко да поизстине,а през това време приготвяме плънките.
За около 6-7 мин. задушаваме розичките броколи с две-три щипки сол и 3 с.л.олио.Нареждаме в единия край на качамака и завиваме 2 пъти.

Главата  лук и нарязаните печени чушки се запържват за 10 мин. в 3-4 с.л.олио , щипка солчица и малко черен пипер.Готовата смес се разпределя /оставяме малко за  украса/на срещуположната на броколито страна на качамака и пак завиваме с помоща на хартията.
Прехвърляме внимателно рулото в платото за сервиране и украсяваме."ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...