вторник, 21 юни 2016 г.

ТОПЕНИЦА ОТ ПАТЛАДЖАН И КИСЕЛО МЛЯКО


продукти:

3-4 бр.патладжани;
2 с.л (с връх)овче кисело мляко;
1/2 гл.червен лук;
1 /2 гл.чеснов лук;
1/2 вр.магданоз;
2-3 с.л.нарязани,мариновани,сушени домати;
4 с.л.зехтин;
сол;

Измиваме и изпичаме патладжана във фурната.Между тях изпичаме и обеления и едро нарязан кромид лук.
Вътрешността на патладжана,изпечения кромид,чесновите скилидки и магданоза пасираме в блендер.Объркваме с киселото мляко,зехтина,сушените доматчета и солта.
Поднасяме с брускетки,гризини или просто сухарчета!
Прекрасна закуска и мезе е тази топеница!



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...