вторник, 21 юни 2016 г.

ТОПЕНИЦА ОТ ПАТЛАДЖАН И КИСЕЛО МЛЯКО


продукти:

3-4 бр.патладжани;
2 с.л (с връх)овче кисело мляко;
1/2 гл.червен лук;
1 /2 гл.чеснов лук;
1/2 вр.магданоз;
2-3 с.л.нарязани,мариновани,сушени домати;
4 с.л.зехтин;
сол;

Измиваме и изпичаме патладжана във фурната.Между тях изпичаме и обеления и едро нарязан кромид лук.
Вътрешността на патладжана,изпечения кромид,чесновите скилидки и магданоза пасираме в блендер.Объркваме с киселото мляко,зехтина,сушените доматчета и солта.
Поднасяме с брускетки,гризини или просто сухарчета!
Прекрасна закуска и мезе е тази топеница!



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...