вторник, 10 март 2015 г.

ДРОБЧЕТА НА ФУРНА С ДОМАТЕН СОК


продукти:

1 кг пилешки дробчета;
2 бр.зелени чушки;
1 вр.зелен кромид;
200 мл.доматен сок(домашен);
кимион;
сол;
олио;

копър/магданоз;

Дробчетата,които сме измили и почистили предварително кипваме в подсолена вода за 10 минутки.
Изцедените дреболийки ги разстиламе в тавичка,посоляваме и поливаме с доматен сок и малко олио.
Печем за 20 мин.на 170С.Добавяме нарязаните на едро зеленчуци.Объркваме,поръсваме с кимиончето и допичаме за още 10-15 минутки.
Поръсваме със свежия копър или магданоз и поднасяме с усмивка:)!

Ако обичате лютичко спокойно преди да запечете поръсете с лют пипер.
Може би Ви направи впечатление,че черен пипер не съм добавяла,но това е поради причината,че в нашия доматен сок има малко от подправката,та ако ползвате различен от домашен сложете и черен пипер щипка-две:)!




"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...