събота, 17 декември 2016 г.

ТАХАНОВИ БИСКВИТИ С ПОРТОКАЛОВ МАРМАЛАД "КОЛЕДА СЪС СУСАМ"


продукти:(за 36-37 бр.)

4 с.л.тахан;
6 с.л.портокалов мармалад;
4 с.л. кафява захар;
2 с.л.прясно мляко(по желание);
1 бакпулвер;
1 ванилия;
2 с.л.сусам;
7-8 с.л.бяло брашно;

50-60 гр.сусам за овалване;

Тахана,мармалада,захарта и разтворения бакпулвер в млякото се разбиват с миксер.Добавяме ванилията,сусама и малко по малко брашното.Получаваме леко лепнещо тесто.
Оформяме топчета колкото черешка.Потапяме в сусам и поставяме в тавата за печене,като ги претискаме(сплескваме).
Печем на 150-160С до леко порозовяване.




СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...