събота, 17 декември 2016 г.

ТАХАНОВИ БИСКВИТИ С ПОРТОКАЛОВ МАРМАЛАД "КОЛЕДА СЪС СУСАМ"


продукти:(за 36-37 бр.)

4 с.л.тахан;
6 с.л.портокалов мармалад;
4 с.л. кафява захар;
2 с.л.прясно мляко(по желание);
1 бакпулвер;
1 ванилия;
2 с.л.сусам;
7-8 с.л.бяло брашно;

50-60 гр.сусам за овалване;

Тахана,мармалада,захарта и разтворения бакпулвер в млякото се разбиват с миксер.Добавяме ванилията,сусама и малко по малко брашното.Получаваме леко лепнещо тесто.
Оформяме топчета колкото черешка.Потапяме в сусам и поставяме в тавата за печене,като ги претискаме(сплескваме).
Печем на 150-160С до леко порозовяване.




"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...