сряда, 21 октомври 2015 г.

ЗИМНО ПИЛЕ ЛЮТИКА

 продукти:

1 бр.пилешки гърди (пеперуда);
9-10 бр.печени чушки;
2-3 стр.праз лук;
1 дафинов лист;
1 бр.домат;
сол;
зехтин;

В подсолена вода сваряваме пилешките гърди.След като сме установили готовноста ги накъсваме,а бульона прецеждаме(около 250 мл.).
На дъното на тенджерка загряваме зехтин.В горещата мазнина добавяме нарязаните печени чушки.Посоляваме с малко сол и добавяме едро нарязания праз.Прибавяме и ситно нарязания домат заедно с месото и бульона.Пъхваме в съда и дафиновия лист.Оставяме на тих огън ястието да си къкри до като течноста изври и остане на мазнинка.
Ястието е достатъчно прекрасно при самостоятелно сервиране,но аз поднесох със задушен ориз.
Да Ви е сладко!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...