сряда, 21 октомври 2015 г.

ЗИМНО ПИЛЕ ЛЮТИКА

 продукти:

1 бр.пилешки гърди (пеперуда);
9-10 бр.печени чушки;
2-3 стр.праз лук;
1 дафинов лист;
1 бр.домат;
сол;
зехтин;

В подсолена вода сваряваме пилешките гърди.След като сме установили готовноста ги накъсваме,а бульона прецеждаме(около 250 мл.).
На дъното на тенджерка загряваме зехтин.В горещата мазнина добавяме нарязаните печени чушки.Посоляваме с малко сол и добавяме едро нарязания праз.Прибавяме и ситно нарязания домат заедно с месото и бульона.Пъхваме в съда и дафиновия лист.Оставяме на тих огън ястието да си къкри до като течноста изври и остане на мазнинка.
Ястието е достатъчно прекрасно при самостоятелно сервиране,но аз поднесох със задушен ориз.
Да Ви е сладко!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...