понеделник, 8 декември 2014 г.

ПОСТЕН ЯБЪЛКОВ ТАРТ ТАТЕН


продукти:

***за тестото:

125 гр.маргарин;
1 ч.ч.(220 гр.)брашно;
1/2 каф.л.сол;
3-4 с.л.вода;

***за плънка:

около 1,500 кг.ябълки;
125 гр.маргарин;
1 ч.ч.(150 гр.)захар;

От изброените за целта продукти замесваме тестото.Завиваме го в стреч и прибираме в хладилника за половин час.
Обелваме и почистваме от семенцата ябълките.Нарязваме ги на четири.
Намазваме дъното на 26 см.тиган(по-дълбок) с маргарин.Изсипваме захарта и я разпределяме равномерно.Подреждаме ябълковите резани.
Слагаме тигана върху затоплен котлон и за 10-15 мин.оставяме да се карамелизира захарта.
Разточваме тестото с диаметър малко по-голям от тигана и спомощта на точилката го пренасяме ,за да покрием плодовете.Подпъхваме крайчетата и правим 2-3 разреза на тестото,за да може да излиза въздуха.
Печем в предварително загрята фурна на 180-190 С до порозовяване на тестото.
Готовия десерт обръщаме в тортен поднос.
Да Ви е сладко!



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...