сряда, 29 май 2013 г.

ПИЛЕ СЪС СОС ОТ СИРЕНА



продукти:

1.500 гр.пиле;
1-2 ч.л.сол;
1 с.л.зърна черен пипер;

продукти за соса:

200 гр.топено сирене;
200 гр.пушено сирене;
3 с.л.сирене"Ricotta";
синьо сирене колкото орех;
50 гр.кашкавал;
черен пипер;


Сваряваме пилето в подсолената и подправената с черен пипер вода.
Свареното пиле обезкостявяме и подреждаме месото в платото за поднасяне.
В 200-250 мл.от пилешкия бульон поставяме всички сирена и на среден огън и с разбъркване (от време на време)приготвяме сосчето.Сгъстяваме го около 10-15 мин.до получаването на плътен сос.Имайте предвид ,че с изстиването си сосът се сгъстява доста.
Поднасяме пилешкото полято със сос.
 

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...