четвъртък, 22 януари 2015 г.

МАЛИНОВ ПАЙ



продукти за тестото:

2  1/2 ч.ч.брашно;
200 гр.краве масло;
1 ч.л.сол;
1 ч.л.захар;
8-9 с.л.студена вода;

продукти за пълнежа:

397 гр. подсладено кондензирано мляко;
100 мл.прясно мляко;
4 бр.яйца;
1 1/2 ч.ч.малини(замразени);


От студеното масло,солта,захарта и брашното съвместно със студената вода омесваме перфектното маслено тесто.
Между два листа хартия за печене разточваме платката за пая.Печем върху единия лист хартия в кръгла тавичка като сме оформили страниче борд около сантиметър-сантиметър и половина.Оставяме блата хубаво да изстине.
Хубаво разбиваме кондензираното и прясното мляко заедно с яйцата.Добавяме и плодовете.
Изсипваме пълнежа в маслената подложка и печем в предварително загрята фурна на водна баня за около 20 мин..
Престъпваме към нарязването на десерта след час-час и половина.



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...