четвъртък, 25 февруари 2016 г.

САЛАТА С ПЕЧЕН ЛУК

продукти:

10-12 средни глави кромид лук;
6-7 с.л.зехтин;
6-7 с.л.балсамов оцет;
80-100 гр.сирене;
3-4 щипки сух босилек;мащерка;
сол;

Обелваме лука и всяка глава разрязваме на 4 или 6 ,но не стигаме с ножа до края.Нареждаме ги в тавичка и ги посоляваме със солта и сухата подправка.Поливаме с олиот и оцета всяко лукче.Печем за 20-30 минутки във фурната на 150С.
Поднасяме с наронено,бяло,саламурено сирене.

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...