неделя, 7 декември 2014 г.

ПАНДИШПАНОВО РУЛО С ШИПКОВ МАРМАЛАД И ФЪСТЪЦИ


продукти:

4 бр.яйца;
6 с.л.захар;
7 с.л.(с връх)брашно;
1/2 каф.л.бакпулвер;
2 с.л.ликьор"Амарето";
2 с.л.олио;
щипка сол;

300 гр.шипков мармалад;
50-60 гр.печен белен фъстък(без сол);

течен шоколад за украса;

Белтъците с щипката сол избиваме на сняг.
Жълтъците и захарта разбиваме на пухкав крем.Към него прибавяме бакпулвера,ликьора и брашното.Постепенно приобщаваме белтъчния сняг,размесвайки с шпатула.
Изсипваме в широка,покрита с хартия тава и печем в предварително загрята фурна на 200С.
Готовия блат обръщаме върху кърпа и така както е с хартия навиваме на руло и когато леко поизстине развиваме и махаме хартията.
Намазваме с мармалада и поръсваме с фъстъчените ядки.Навиваме рулото и украсяваме с течния шоколад.
Да Ви е сладко!





СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...