неделя, 3 февруари 2013 г.

ТИКВЕН ПАЙ


продукти:

1 готов блат;
500-600 гр.тиква/почистена/;
3 бр.яйца;
100 мл.течна готварска сметана;
100 гр.бяла захар;
50 гр.кафява захар;
1 с.л.канела;
2 бр.ванилийки;
1 ч.ч.начупени орехови ядки;


Задушаваме тиквата в едно с кафявата захар.Към изстиналото тиквено пюре прибавяме яйцата и бялата захар.Ароматизираме с канелата и ванилиите.
На дъното на тортена форма,с падащо дъно,поставяме готовия пандишпанен блат.Върху него изсипваме тиквената смес и пъхваме в загрята фурна на 180 С за около 15 мин.,след което поръсваме с ореховите ядки и връщаме сладкиша пак на топло:).
Печем още 30-40 мин.на 160С.
Оставяме хубаво да поизстине и прибираме поне за два часа в хладилник преди да почерпим:))))!

Много хубав десерт:фин и ароматен!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...