понеделник, 29 декември 2014 г.

ПЪЛНЕН АРОМАТЕН ХЛЯБ


продукти:

500 гр.телешка кайма;
250 гр.пушено свинско месо за скара;
4 бр.кисели краставички;
1-2 бр.моркови;
1/2 стр.праз лук;
2-3 щипки смес от смлян естрагон и синап;
сол;

***тесто:

500 гр.брашно;
1 ч.л.сол;
1 с.л.пудра захар;
1/2 кубче мая;
3 с.л.олио;
1 с.л.оцет;
ронена чубрица;


Свинското месо разделяме на две като едната половина нарязваме на тънки филийки,а другата наситняваме.
Телешката кайма и половината от свинското месо(нарязано на ситни парченца)омесваме заедно с настърганите моркови и краставички.прибавяме и ситно нарязания праз,който спокойно може да заменим и с кромид лук.Овкусяваме с подправките и оставяме месото да "втаса"за половин-един час.
От изброените за целта продукти(маята просто я на натрошаваме) замесваме меко тесто,което разстиламе с ръце върху набрашнена хартия.В средната му част подреждаме свинските филийки,а върху тях каймата.Завиваме всичкото това месно съкровище с тестото и оформяме хляба.
Прехвърляме в тавичка и печем на 170С с вентилатор за час и половина.
Този"хляб"обра овациите и за това благодаря за Ивана за вдъхновението!







"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...